12 Mayıs 2015 Salı

FERHAT GÖÇER ‘’YILLARIM GİTTİ’’ vakası...

Her şey dinlediğim müziği, içimden geldiği gibi yazmak için, bir Blog kurmamla başladı. Dinlemek, elbette yazmak, yorum yapmak gibi, zor bir durum değil, hele ki birde şarkıların hangisi öne çıkar hangisi olmamış demek daha da zor bir durum, bunu içimdeki sesle, 3. yazımıza başlarken anlamak ilginç oldu. (Abi uzatma mevzuya gir YILLARIM GİTTİ kimin şarkısı? katil kim? katil uşaksa nerde?)
Evet başlıktan anlayacağınız gibi Ferhat Göçer’in son albümü ‘’Sığmıyorum Geceye ve Zamana’’ albümünün çıkış şarkısı ''Yıllarım Gitti’’ ile ilgili ortada bir vaka var. Belki adli bir vaka değil ama açıklanması gereken, kafa karıştıran bir durum olduğu kesin. Şimdi sizinde anlamanız için en başa döneyim. (Yok artık, adam daha giriş yapmamış, bugün mesaideyiz belli oldu). ‘’Sığmıyorum Geceye ve Zamana’’ albümünü dinledikten sonra genel fikrim vasat bir albüm olduğu yönünde, tek tek şarkıları ele alacak bir durum görmedim, öne çıkan şarkı zaten lanse edlimişti ve tutmuştu oda ‘’YILLARIM GİTTİ’’ isimli parça, şarkının söz ve bestesini yapan kişiyi tebrik yazısı üzerine fikir yürütürken, albümleri dijital platformlardan dinlemeden kaynaklı, içerik sıkıntımız baş gösterdi. (Burdan yetkililere sesleniyorum o albümleri satamıyorsunuz biliyorum, bari bize birer tane yollayın, benim kartonetler ‘’İç Sese Sevgilerimle'' yazılı olsun, şimdiden thanks) Böylece yine internetin yardımyla, şarkı kimin, araştırmasında arama motorlarında önümüze  Ferhat Göçer, ''Cemil Özeren’in son şarkısını seslendirdi’’ diye haberler çıktı. Cemil Özeren AYNA grubundan hatırladığımız 2012’de vefat eden değerli bir sanatçımızdır. (Saygıyla anıyoruz) Hatta haberin birinde sanatçının yaptığı SON şarkı vurgusuda mevcut. Buraya kadar herşey normal, fakat arama motorlarının en büyük özelliği bir çok veri çıkarması. (sanki sadece sen kullanıyon, hem arama motoru nedir ya GOOGLE’dan bulduk desene direk uzatıyon gereksiz). 
2008 yılında Eray Aksoy isimli amatör bir sanatçı, ne tesadüf ki ‘’Yıllarım Gitti’’ isimli aynı şarkıyı kendi çalıp ve seslendirip bir çok Video sitesine yüklemişti. Yani rahmetli Cemil Özeren halen hayattayken şarkı zaten sanal alemde almış yürümüş. Bir ilginç detay da yapımcı firma EROL KÖSE Prodüksiyon’un basın açıklamasında şarkıyla ilgili Süpriz Söz yazarı ve Besteci vurgusu isimsiz verilmiş. Sonuçlandırmak gerekirse eğer (Bitir artık Yıllarımız Gitti bi yazıda yaa), bu şarkı resmi bir açıklamayı hakediyor, en azından Cemil Özeren’in anısına saygıdan. Sonuç iki TIP DOKTORU’nun ALBÜM buluşması, Erol Köse’nin yıllar sonra tekrar YAPIMCILIĞA dönmesi hayırlı olsun. (Biz yazıyı kısa kessek, onlarda beraber Ameliyata girselerdi kesin daha başarılı olurdu herşey, byeee) 
Bir sonra ki yazımız süpriz olsun. (Benden söylemesi henüz bilmiyoz) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kim Cevap Versin? İçSes mi yoksa Ben mi?

Pages

Popular Posts